Bussresor

Bussresa – Billigast resa

Om man av någon anledning inte vill resa med flyg finns det ofta väldigt billiga resor med buss. Ofta går dessa resor till Alperna eller andra destinationer som inte ligger allt för långt bort, men det finns bussresor till de flesta ställen i Europa. Vill man hellre resa med tåg finns även det att få tag på, men antalet byten kan ibland bli tämligen irriterande.

Bussresor med boende

De allra flesta bussresor är så kallade paketresor, men ibland kan man hitta bussbiljetter utan boende. Skall man ta en bussresa bör man vara borta minst en vecxka eftersom restiden ofta är ganska lång. Fördelarna med bussresor är främst priset, de är i regel betydligt billigare än jämförbara resor med flyg. För de som är flygrädda är bussresor ibland det enda alternativet för att resa utomlands, så det är tur att de finns.

Färre val vid bussresan

Antalet aktörer som har bussresor är inte alls lika stort som de som erbjuder flygresor, men det brukar sällan vara ett problem. Vill man resa med buss finns det tillräckligt många bussresor att hitta, men konkurrensen mellan resebolagen är inte lika hög som vid en charterresa.

Ungdomar väljer bussresa

Vad man skall tänka på är att det ofta är en ganska ung grupp som reser med buss, så är man känslig för ljud och oljud bör man nog hitta en resa som inte attraherar ungdomsgäng. I regel sätter festen igång direkt när bussen går, eller som senast efter första tax-free tillfället. Då kan ljudnivån bli tämligen hög, vilket man bör vara beredd på.