Charterresor

Paketresa – Charter

De allra flesta paketresor är med så kallade charterresor. Det finns ett flertal aktörer som satsar på charterresor, en del stora och kända och en del mindre. Fördelen med att välja ett företag man känner till är naturligtvis tryggheten och kvaliteten, men om man istället väljer en mindre resebyrå/bolag så kan man ofta hitta billigare charteresor än om man väljer en av de stora.

Beställa charterresa

När man skall beställa en charterresa bör man vara hyfsat noggrann med att kika runt. Det finns otroligt många alternativ vilket gör att man har stora möjligheter att hitta sin drömresa om man har lite tålamod. Även om vissa resor är otroligt lika varandra kan det vara större skillnader än de man ser vid första anblicken.

Val av hotell viktigt på charterresan

Exempelvis är det stor skillnad på hotellen där vissa större arrangörer har betydligt fler hotell – och därmed prisbilder – att välja på. Mindre charterarrangörer kan i regel inte erbjuda samma utbud, främst för att de har svårare att fylla hotellen. Detta är dock inte enbart negativt, ibland kan man hitta billiga resor med väldigt trevliga hotell om man väljer ett mindre bolag.

Skillnader mellan charterbolag

Andra saker som kan skilja stora och små aktörer åt är; flygtider, resdagar och transfer. De flesta charterresor går Lördag till Lördag eller Söndag till Söndag, men passar andra dagar bättre kan man ibland ha tur hos de mindre resebolagen. Likaså kan det ibland vara mellanlandningar eller andra irriterande saker som gör att själva resan blir omständigare än tänkt. Var noga med att kontrollera all information ni kan hitta.